Nürburgring voorlopig gered

03 augustus 2012 — Een tijdje geleden schreven we dat de Nürburgring in zware financiële problemen zat en waarschijnlijk failliet was. Nu is echter een eerste stap gezet in richting van de redding van de Nürburgring.

Vorige maande leek de Nürburgring op een faillissement af te steven omdat het circuit dreigde zijn schulden niet te kunnen afbetalen. Nu is er echter goed nieuws want de lokale overheid wil helpen bij het terugbetalen van een lening van 330 miljoen euro.

De regio Rheinland-Pfalz wil via 254 miljoen euro steun bewerkstelligen dat de Nürburgring niet failliet gaat en haar lening van 330 miljoen euro kan terugbetalen. Eerder raakte ook reeds bekend dat het circuit iedere dag bijna 50 000 euro aan intresten moest ophoesten voor de openstaande lening.

Even zag het er naar uit dat de GP van Duitsland ook volgend jaar op de Hockenheimring zou moeten plaatsvinden. Nu er een oplossing in de maak lijkt te zijn voor de Nürburgring zou de F1-race volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung volgend jaar gewoon kunnen door kunnen gaan op de Nürburgring.

“Ik ben erg optimistisch over de kansen dat de Formule 1 volgend jaar gewoon op de Nürburgring zal kunnen rijden,” aldus Jorg Linder.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België