Nürburgring werkt aan terugkeer op de F1-kalender in 2019

04 januari 2018 — De eigenaars van de Nürburgring werken volop aan een mogelijke terugkeer op de F1-kalender van het legendarische circuit uit de Eifel.


Sinds 2007 is het de bedoeling dat de GP van Duitsland afwisselend op de Nürburgring en de Hockenheimring wordt georganiseerd. Financiële moeilijkheden zorgden er echter voor dat er in 2015 en 2017 geen Duitse GP plaatsvond op de Nürburgring.

Dit jaar vindt er opnieuw een GP van Duitsland plaats op de Hockenheimring maar voor 2019 dreigde er opnieuw geen F1-race in Duitsland plaats te vinden. De Hockenheimring vindt het immers financieel te veel gevraagd om jaarlijks een F1-race te organiseren.

Er is echter goed nieuws voor de Duitse F1-fans. De Nürburgring werkt immers aan een terugkeer op de F1-kalender.

“We zouden graag in 2019 opnieuw de Formule 1verwelkomen op de Nürburgring, vertelde Mirco Markfort, de nieuwe CEO van het circuit, tegenover ‘Motorsport.com’. “Dat zal echter alleen mogelijk zijn indien we een economisch gezond project kunnen opzetten.”

Volgens Markfort zijn er echter al wel gesprekken gevoerd met de top van de Formule 1.

“We kunnen bevestigen dat er gesprekken gevoerd zijn met de eigenaars van de Formule 1, Liberty Media,” besluit de CEO van de Nürburgring.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België