Nürburgring wil een GP van Duitsland in 2017

08 november 2015 — Carsten Schumacher, de topman van de Nürburgring, hoopt in 2017 weer een GP van Duitsland in de Eifel te organiseren. De laatste keer dat er op de Nürburgring werd gereden is al geleden van 2013.


Aanvankelijk stond de GP van Duitsland 2015 gepland om door te gaan op de Nürburgring, maar de race ging niet door wegens een faillissement en ook Hockenheim slaagde er niet in om de GP alsnog te organiseren. Daarmee was er dit jaar geen Grote Prijs van Duitsland.

Sinds het jaar 2007 wisselen de Nürburgring en het circuit van Hockenheim elk jaar om de GP van Duitsland te organiseren. Voor het seizoen 2016 wordt de race afgewerkt op het circuit van Hockenheim (31 juli), maar de mensen van de Nürburgring doen er alles aan om de Formule 1 in 2017 opnieuw naar de Eifel te krijgen.

Tegenover Motorsport-Total meldt nieuwe eigenaar Carsten Schumacher het volgende: “We zijn er al mee bezig. Er wordt veel gesproken. Het is enorm jammer dat de Grand Prix dit jaar niet kon doorgaan. We zetten dan ook alles op alles om de race in 2017 terug te krijgen.”

Carsten Schumacher is naar eigen zeggen ook in gesprek met Bernie Ecclestone. Maar de eigenaar van het circuit hoopt wel op een goede organisatie. “De Formule 1 moet opnieuw aantrekkelijk worden. Het moet opnieuw zo aansprekend worden als vroeger. De prijs en winst kan dan in evenwicht zijn en we zijn dan in staat om alle tribunes vol te krijgen”, eindigt Schumacher.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België