Nürburgring wil enkel onder haar voorwaarden F1 opnieuw verwelkomen

14 oktober 2020 — Afgelopen zondag vond er voor het eerst sinds 2013 opnieuw een F1-race op de Nürburgring plaats. Dat smaakte duidelijk naar meer maar de Nürburgring wil de F1 enkel onder haar voorwaarden opnieuw verwelkomen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door DerNürburgring (@nuerburgring) op

“We zullen niet van onze principes afwijken, daarvoor hebben we twee mogelijke modellen,” vertelt Alexander Gerhard, de woordvoerder van de Nürburgring, tijdens een interview met ‘Motorsport-Total’.

“Er is het model waarbij er gedeelde kansen en risico’s zijn en in het andere model is er enkel sprake van het verhuren van de Nürburgring.”

Belangrijk voor de Nürburgring is vooral dat er geen verlies wordt gemaakt, enkel in dergelijk scenario kan er sprake zijn van Formule 1 op het circuit in de Eifel.

“Of het mogelijk is om de Formule 1 onder die voorwaarden terug te halen moeten we eerst bekijken,” aldus Gerard.

“Het opnieuw alternerend organiseren van een F1-race met de Hockenheimring, zodat de Formule 1 opnieuw in Duitsland blijft, is een mogelijke denkpiste.”

“Wanneer het mogelijk is om onder die omstandigheden de Formule 1 te behouden dan willen we dat graag doen. We moeten echter zien hoe het verder gaat. We wensen echter niet om op financieel vlak zo’n groot risico te nemen dat het voortbestaan van de Nürburgring in gevaar komt.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door DerNürburgring (@nuerburgring) op

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België