Ocon bevestigt: “Ja, ik heb een stoeltje bij McLaren gepast”

30 augustus 2018 — Force India-piloot Esteban Ocon heeft bevestigd dat hij wel degelijk bij McLaren stoeltje is gaan passen.

Een bericht gedeeld door Esteban Ocon®߇˰߇· (@estebanocon) op

De voorbije weken waren er plots geruchten dat Esteban Ocon eventueel in de aanloop naar de GP van Italië van Force India naar McLaren zou verhuizen. Bij Force India zou Ocon zijn plaats moeten afstaan aan Lance Stroll, wiens
vader samen met een consortium het Force India F1 team van de ondergang redde.

Ocon zou alvast een stoeltje bij McLaren gepast hebben, waardoor onze landgenoot Stoffel Vandoorne meer dan ooit tevoren moest vrezen voor zijn racezitje bij McLaren.

Echt een officiële bevestiging van het nieuws dat Ocon een stoeltje gepast had bij McLaren kwam er echter niet, tot nu.

“Het is juist dat ik er naartoe ben gegaan en wat ik zogezegd gedaan heb klopt ook,” aldus Ocon tegenover het Spaanse ‘Marca’.”

Ocon zou met zijn 1m86 echter niet in de McLaren MCL33 gepast hebben, waardoor het vervolgens stil werd over een eventuele overstap naar McLaren.

Grote vraag is nu echter hoe het met Esteban Ocon verder moet. De Fransman verkeert momenteel immers in een erg moeilijke situatie.

“In Boedapest dachten we dat de toekomst duidelijk was,” aldus Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff. “Vervolgens veranderde alles echter op 48u tijd.

Daarmee verwijst Toto Wolff onder andere naar de beslissing van Ricciardo om volgend jaar voor Renault te rijden, wat ook een serieuze mogelijkheid was voor Sainz.

“We mogen echter niet klagen. Ricciardio die naar Renault gaat, dat was een no-brainer,” besluit Toto Wolf

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België