Ocon en Perez zullen nooit vrienden worden: “Samen op reis? Ik denk het niet!”

15 maart 2018 — Volgens Esteban Ocon is de relatie met teamgenoot Sergio Perez momenteel veel beter dan vroeger, al zullen beide heren volgens hem nooit echte vrienden worden.

Een bericht gedeeld door Sahara Force India F1 (@forceindiaf1) op

Vorig jaar zat het er vaak bovenarms op tussen teamgenoten Esteban Ocon en Sergio Perez. Regelmatig kwamen beide Force India-piloten in aanvaring met elkaar en dat leidde zelfs tot enkele aanrijdingen.

Ook dit jaar vormen Ocon en Perez opnieuw het rijdersduo bij Force India, en ook al maande het team beide rijders reeds meermaals aan om het rustiger aan te doen, ook dit jaar mogen we ons aan een verbeten strijd tussen Ocon en Perez verwachten.

De relatie tussen beide heren is ondertussen nochtans wel al een stuk geëvolueerd. Het gaat er ondertussen een stuk vriendschappelijker aan toe, al zullen Ocon en Perez nooit echte vrienden worden.

“We zijn door een erg moeilijke periode gegaan. We waren aan het strijden voor een tiende of honderdsten van een seconde tijdens de oefensessies en op verschillende circuits,” vertelde Ocon vorige week tegenover ‘Reuters’. “Er was een moment dat we te close waren maar dat is voorbij nu ... Ik denk dat men zich geen zorgen moet maken dat zo’n zaken opnieuw gebeuren. Ik wil dat niet meer zien gebeuren.”

Volgens Ocon is de verstandhouding met Perez al een heel stuk beter, al zal het altijd moeilijk blijven om op persoonlijk vlak een band met Perez te hebben.

“We zullen waarschijnlijk nooit samen op reis gaan, maar we hebben geen probleem met elkaar,” aldus Ocon. “Er heerst een goede sfeer in het team en iedereen werkt erg nauw met elkaar samen. Ik werk ook erg nauw samen met hem, we hebben geen probleem met elkaar.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België