Ocon hoopt dat derde startplaats helpt bij zijn toekomst

25 augustus 2018 — Esteban Ocon hoopt dat prestaties zoals zijn derde tijd tijdens de kwalificatie voor de GP van België voldoende zijn om zijn toekomst in de Formule 1 veilig te stellen.


Esteban Ocon werd verrassend derde tijdens de kwalificatie voor de GP van België onder natte omstandigheden. Ook teamgenoot Sergio Pérez deed het fantastisch met een vierde startplaats, waardoor dit resultaat één van de hoogtepunten is van Force India, wat meer dan welkom zal zijn na de moeilijke weken voor het team.

Door het nieuwe bestuur bij Racing Point Force India lijkt de toekomst van Ocon onder druk te staan, aangezien nieuwe eigenaar Lawrence Stroll zijn zoon lijkt te laten overkomen van Williams. De rijderswissel lijkt er al aan te komen in Italië of Singapore en Ocon lijkt de rijder te gaan worden die ruimte zal moeten maken voor Stroll.

Het seizoen van Esteban Ocon kan gered worden door een overstap naar McLaren, ten koste van Stoffel Vandoorne, maar de Fransman geeft toe dat zijn toekomst nog niet vast ligt.

“Op dit moment heb ik nog steeds een toekomst in de Formule 1. Maar ik weet niet waar ik volgend jaar zal racen”, zei Ocon na zijn derde plaats tijdens de kwalificatie voor de GP van België.

“Het enige dat ik kan doen is goed presteren op het circuit, om gefocust te blijven en hetzelfde te blijven doen zoals ik altijd al heb gedaan: mijn best doen. En als je sterke resultaten laat zien in de Formule 1, dan kunnen de teams je niet links laten liggen. Dan willen de teams je. Dat wil ik proberen te doen.”

Lewis Hamilton en Sebastian Vettel, die voor Ocon kwalificeerden, steunden Ocon tijdens de persconferentie na de kwalificatie.

“Het is erg leuk om dat te horen”, zei Ocon. “Dat maakt me blij. Natuurlijk wil ik volgend jaar racen en ik doe er alles voor. Ik werk elke dag erg hard.”

“Het is fantastisch om deze mooie dingen te horen van twee kampioenen. Ik zal zien wat de toekomst brengt. Ik word beschermd door Mercedes en ze hebben in het verleden altijd de juiste keuze voor mij gemaakt. Hopelijk doen ze dat ook voor mij in de toekomst.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België