logo
 

Officieel: Alonso neemt met Toyota deel aan WEC-rookietest in Bahrein

19 november 2017 — Er waren al enige tijd geruchten en nu is het ook officieel, Fernando Alonso neemt vandaag in Bahrein samen met Toyota deel aan de WEC-rookietest.


De FIA WEC-rookietest vindt plaats op het Bahrain International Circuit, waar Alonso al heel wat ervaring heeft met F1-bolides. Deze keer zal de Spanjaard echter met de Toyota TS050 Hybrid, een LMP1-bolide, over het circuit scheuren.

Voor Alonso wordt dat een geheel nieuwe ervaring, al werden er de voorbije weken al de nodige voorbereidingen getroffen om de test zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo bezocht de Spanjaard op 7 november de fabriek van Toyota in Keulen, waar hij onder meer kennismaakte met het team en zijn stoeltje voor in de bolide liet schuimen.

“We zijn erg verheugd dat Fernando onze wagen zal testen. Toen hij ons in Keulen bezocht kon iedereen zijn enthousiasme en passie voor onze sport merken, hij is een echte racer. We hebben enorm veel respect voor zijn interesse in verschillende takken van de motorsport en het doet ons een plezier om hem de kans te geven om met een hybride LMP1-wagen te rijden. Het zal interessant zijn om zijn feedback over de TS050 Hybrid te vernemen,” aldus Toyota-teambaas Hisatake Murata.

Voor Alonso vormt deze test tegelijkertijd een mogelijke voorbereiding op een eventuele deelname aan de 24u van Le Mans. Eerder dit seizoen skipte Alonso ook al de F1-race in Monaco om deel te nemen aan de Indy 500. Het is een publiek geheim dat Alonso graag de zogenaamde ‘Triple Crown’ nastreeft: het winnen van de GP van Monaco, de 24 uur van Le Mans en de Indianapolis 500.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België