Officieel: Bruno Senna rijdt voor Williams

17 januari 2012 — Eerder vandaag lieten we reeds weten dat Bruno Senna waarschijnlijk officieel bevestigd zou worden bij Williams en nu is het ook officieel meegedeeld.

image

De tot dan niet officieel bevestigde geruchten spraken eerst van een aankondiging die aanstaande maandag zou plaatsvinden (lees: “Bruno Senna heeft contract bij Williams ondertekend”). Waarschijnlijk besloot Williams om het nieuws alsnog vandaag wereldkundig te maken omdat te veel details van de overeenkomst reeds uitlekten.

Bruno Senna zal samen met Pastor Maldonado het rijderduo bij Williams vormen in 2012. Het debuut voor Bruno Senna is voorzien op 9 februari tijdens de wintertest in Jerez.

“Het voelt aan als een privilege om geselecteerd te worden voor het rijdersduo van het Williams F1 team,” zei Bruno Senna in een persmededeling. “Het team heeft een grootse geschiedenis en ik hoop dat ik kan bijdragen aan het schrijven van een nieuw hoofdstuk.”

Uiteraard kijken veel mensen ook uit naar het feit dat opnieuw de naam Senna op een Williams-bolide zal prijken. Ayrton Senna reed immers voor Williams toen die helaas overleed ten gevolge van de verwondingen die hij opliep tijdens een crash.

“Het zal zeer interessant worden om voor een team te rijden waarbij mijn nonkel ook nog gereden heeft, zeker omdat enkel mensen hier nog met hem hebben samengewerkt. Hopelijk kunnen we enkele herinneringen ophalen en ook enkele nieuwe creëren,” besluit Bruno Senna.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België