logo
 

Officieel: Caterham F1 team is verkocht

02 juli 2014 — Na maanden van speculaties is het vandaag eindelijk officieel: het Caterham F1 team is verkocht.

image
De voorbije maanden werd er al druk gespeculeerd over de toekomst van Caterham in de Formule 1. Er werd gezegd dat Tony Fernandes het team wou verkopen, maar die ontkende dan weer en zei dat er een zoektocht was naar strategische partners.

Midden juni raakte dan weer bekend dat Renault een belangrijk deel van de Caterham group had overgenomen (Lees: Renault doet overname van deel Caterham Group ). Vandaag raakte dan eindelijk bekend dat het Caterham F1 team verkocht is aan een groep investeerders uit het Midden-Oosten en Zwitserland.

In een persmededeling werd de verkoop aangekondigd. Daarin werd vermeld dat Colin Kolles de verkoop mee in goede banen had geleid en dat voormalig F1-piloot Christijan Albers de renstal zal leiden. Op korte termijn zal er verder niet meteen veel veranderen. De renstal zal blijven werken vanuit haar thuisbasis in Leafield en ook de naam Caterham blijft behouden.

Christijan Albers volgt Cyril Abiteboul met onmiddellijke ingang op als teambaas. De Nederlander krijgt assistentie van Manfredi Ravetto. Ravetto werkte eerder al nauw samen met Colin Kolles, die we op zich dan weer kennen als de voormalige teambaas van Midland/Spyker/Force India en nadien ook HRT. Colles werd eerder ook gelinkt aan Forza Rossa (Lees: Forza Rossa volgend jaar op F1-grid, Haas Racing pas in 2016?).

“We zijn ons bewust van de enorm grote uitdaging die ons onderaan het kampioenschap te wachten staat. Het is dan ook momenteel onze doelstelling om tiende in het kampioenschap van 2014 te worden,” aldus Christijan Albers, de nieuwe teambaas van het Caterham F1 team, in een reactie op de aankondiging. “We zijn erg toegewijd wat de toekomst van het team betreft en we zullen er alles aan doen om er voor te zorgen dat het team over de nodige middelen beschikt om te groeien en al haar doelen bereikt waartoe het team in staat is.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België