logo
 

Officieel: D’Ambrosio vervangt Grosjean in Monza

04 september 2012 — Wat eerst 80% zeker was is nu 100% zeker: Onze landgenoot Jerome D'Ambrosio vervangt Romain grosjean tijdens de GP van Italië in Monza.

image
D’Ambrosio krijgt zo een unieke kans om zich te bewijzen tegenover gans de F1-paddock. Jerome staat echter voor een grote uitdaging aangezien hij als reserverijder dit seizoen nog geen enkele keer op vrijdag in actie is mogen komen.

Eric Boullier, teambaas van het Lotus F1 Team, liet eerder al verstaan dat D’Ambrosio 80 procent kans maakte om als vervanger aangeduid te worden van Grosjean in Monza. Tegenover de Belgische pers voegde hij er zelfs volgende uitspraak aan toe “Indien je nog geen vliegticket hebt geboekt voor Monza ga er dan maar vlug één boeken”, gevolgd door een knipoog.

D’Ambrosio wordt de eerste belg sinds heel lang die in een competitieve wagen zal kunnen stappen en zo kan deelnemen aan een F1-race. D’Ambrosio wacht nu de zware taak om met zijn beperkte ervaring in de E20 toch een uitstekende wedstrijd te rijden.

Tot op vandaag mocht onze landgenoot enkel een dag testen tijdens de F1-test op Mugello. Uiteraard is dit ruim onvoldoende om dezelfde ervaring te hebben als de andere vaste F1-piloten. Toch is dit een unieke kans en zal D’Ambrosio er alles aan doen om er het beste van te maken. Een goede race op het circuit van Monza kan immers heel wat deuren openen, zeker met het oog op volgend seizoen.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België