OFFICIEEL: Daniel Ricciardo gediskwalificeerd

16 maart 2014 — Na lang beraad door de FIA is de kogel door de kerk ...

image
Daniel Ricciardo werd na afloop van de race bij de stewards geroepen. De Australiër zou de limiet voor het brandstofverbruik hebben overschreden. Sinds dit seizoen geldt er voor de rijders nog een maximaal verbruik van 100 kilogram, in plaats van de 150 van vorig seizoen.

Elke wagen is uitgerust met een sensor, die het precieze brandstofverbruik over een hele race meet. Deze sensor werd na de kwalificaties, onder streng toezicht van de FIA nog vervangen. Volgens Red Bull zelf waren er al het hele weekend problemen met de sensoren in de hele paddock.

De Internationale Automobielfederatie gaf bij de start van het eerste raceweekend in Australië al te kennen een nultolerantie te hanteren bij de overtreding van de regels inzake brandstofverbruik. Ondertussen werden ook de vertegenwoordigers van Red Bull Racing bij de stewards geroepen om hun versie van het verhaal te vertellen.

Red Bull Racing gaf al te kennen in beroep te gaan tegen de uitspraak. Door die uitspraak schuift iedereen een plaatsje op, waardoor Kevin Magnussen nu tweede wordt, en Jenson Button derde.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België