logo
 

Officieel: Esteban Ocon vervangt Haryanto bij Manor

10 augustus 2016 — Haryanto zal een stapje terug moeten doen bij Manor. Hij zal zijn debuutseizoen eindigen als reservepiloot. Esteban Ocon zal zijn plaats innemen als vaste rijder. Manon maakte het nieuws via Twitter bekend.


“Rio is sinds januari een zeer gewaardeerd lid van ons team geweest. Zijn management liet een tijdje geleden weten dat ze het moeilijk hadden om aan de contractuele verplichtingen te voldoen die na de GP van Hongarije gelden. De personen die achter hem staan hebben dan toch nog samen met zijn sponsors uit Indonesië een oplossing kunnen vinden. Ook wij hebben hem gesteund door hem nog te laten starten in Duitsland,” aldus Dave Ryan, directeur bij Manor.

“Bij Manor hadden we een punt bereikt dat we moeten kijken naar andere opties voor het team en vervolgens hebben we uiteindelijk deze beslissing genomen. We blijven hem echter steunen, doordat we hem een rol als reservepiloot hebben aangeboden. We weten nog niet of hij op dit bod ingaat.”

Haryanto zal voor de overige negen GP’s vervangen worden door Esteban Ocon, die net als Wehrlein banden heeft met Mercedes. De jonge Fransman zal binnen een paar weken zijn debuut maken tijdens de GP van België.

In 2014 werd Ocon kampioen in de F3. Vorig seizoen won hij het kampioenschap van de GP3. Dit jaar werd hij uitgeleend aan Renault als test- en reserverijder en was hij verschillende keren op de baan te vinden tijdens enkele oefensessies voor het Franse team. Hij combineerde daarnaast zijn rol in de F1 met racen in de DTM.

Geschreven door Anouck Jaspers


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Esteban Ocon

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië