Officieel: Fernando Alonso mag deelnemen aan GP van Maleisië

26 maart 2015 — Fernando Alonso is op donderdag geslaagd voor de laatste medische tests en kreeg van de FIA vervolgens groen licht om te mogen deelnemen aan de GP van Maleisië.

Alonso crashte op 22 februari tijdens de tweede wintertest ter voorbereiding op het nieuwe F1-seizoen. De Spanjaard verbleef enkele dagen in het ziekenhuis maar kreeg van de dokters het advies om niet deel te nemen aan GP van Australië, de eerste race van het F1-seizoen 2015.

De Spanjaard werkte naarstig aan zijn comeback tijdens de GP van Maleisië. Onder meer via krachttraining, uithoudingstraining en het trainen van zijn reactiesnelheid zette hij alles op alles om ideaal voorbereid te zijn op de GP van Maleisië, één van de zwaarste en meest belastende races op de F1-kalender.

Zondag volgden enkele medische tests die succesvol werden doorstaan. Het was vandaag echter dat cruciale tests van het medisch team van de FIA moesten doorstaan worden op het circuit van Sepang. Na afloop van die tests gaven de dokters Alonso groen licht om deel te nemen aan de GP van Maleisië.

Komend weekend zien we dus Fernando Alonso opnieuw in de McLaren-Honda MP4-30. Tijdens het eerste raceweekend van het seizoen werd Alonso vervangen door Kevin Magnussen, de officiële test- en reserverijder van McLaren-Honda.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België