logo
 

Officieel: Fernando Alonso neemt deel aan 24u van Daytona

26 oktober 2017 — Nadat het gisteren reeds gonsde van de geruchten is het vandaag officieel: Fernando Alonso zal in 2018 deelnemen aan de 24 uren van Daytona met United Autosports, het team van McLaren-CEO Zak Brown.


Na zijn deelname aan de Indy 500 zullen we de tweevoudig wereldkampioen F1 begin volgend jaar aan het werk zien in een andere legendarische Amerikaanse race: de 24 uren van Daytona.

Alonso zal op 26 en 27 januari 2018 samen met McLaren-testrijder Lando Norris en Phil Hanson in de LMP2-klasse deelnemen in een Ligier JS P217.De race op de Daytona Speedway valt compleet buiten de F1-kalender, waaronder er in tegenstelling tot de Indy 500 geen raceweekend in de F1 geskipt dient te worden.

De 24 uren van Daytona kunnen voor Alonso ook een goede voorbereiding zijn voor een eventuele deelname aan de 24 uren van Le Mans. Zoals bekend jaagt hij de befaamde ‘Triple Crown’ na.

“Wat een opwindend en interessant project,” zei Alonso in een persmededeling naar aanleiding van de bevestiging van zijn deelname. “Het is een nieuwe uitdaging voor mij om een nieuwe racecategorie te leren kennen alsook mij aan te passen aan een compleet andere wagen en een andere rijstijl. Ik kan niet wachten om mezelf opnieuw te testen als rijder.”

“De 24 uren van Daytona is de meest legendarische endurancerace en één van ‘s werelds grootste races.”

“Iedereen weet het, de race maakt geen deel uit van de ‘Triple Crown’, maar zoals ik altijd al heb gezegd, het is mijn doel om een meer complete rijder te worden en deze ervaring zal me helpen bij mijn voorbereiding voor een andere endurancerace waar ik eventueel aan deelneem.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België