Officieel: FIA vervangt grid girls door ‘grid kids’

05 februari 2018 — De FIA heeft vandaag bevestigd dat de grid girls in de Formule 1 vervangen worden door 'grid kids'.


De Formule 1 gaat daarmee onder andere het voetbal achterna, waarbij jongens en meisjes voor aanvang van de wedstrijd aan de hand van een voetballer mee het veld op mogen lopen. Deze zogenaamde ‘grid kids’ vervangen de vrouwen en meisjes die traditiegetrouw al jarenlang met een bordje in de hand voor de F1-bolides plaatsnamen.

De voorbije week kwam er veel kritiek op de beslissing om de zogenaamde ‘grid girls’ af te schaffen in de Formule 1. Er waren gemengde reacties bij zowel de F1-insiders alsook de fans. Daarnaast kwam er ook felle kritiek van de grid girls zelf, die vonden dat hun job werd afgenomen.

Er zal echter niet teruggekomen worden op de beslissing en ‘grid kids’ zullen vanaf komend seizoen mee de startgrid opgaan. Volgens de FIA moet dit de sport “interessanter maken voor de jongere doelgroep”.

Indien mogelijk zullen de grid kids ook tijdens de supportraces zoals de Formule 2 en GP3 plaatsnemen op de grid. Ze zullen dan de taken van de grid girls op zich nemen.

“Dit zal een ongelooflijk moment voor die kinderen zijn,” aldus Sean Bratches, de commercieel directeur van de Formule 1. “Beeld je in dat je als jongen of meisje naast je held mag staan, dat je de voorbereiding voor de race ziet en dat op het hoogste niveau van de motorsport. Het zal een ongelooflijke ervaring voor hen en hun familie zijn.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België