logo
 

Officieel: GP van China uitgesteld door coronavirus

12 februari 2020 — De GP van China zal niet doorgaan op 19 april, zo werd vandaag officieel bekendgemaakt.

Dit bericht bekijken op Instagram

The 2020 #ChineseGP will be postponed due to the coronavirus outbreak. F1 and the FIA have accepted a request from the promoter to postpone the event. We will continue to monitor the situation and assess potential alternative dates. . #F1 #Formula1

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

Al wekenlang was het door het coronavirus hoogst onzeker of de F1-race op het Shanghai International Circuit zou doorgaan. Nadat eerder al de Formule E-race werd geannuleerd raakte vandaag bekend dat ook de F1-race niet zal doorgaan.

Nadat er de voorbije weken vanuit de Shanghai Sports Federation al werd opgeroepen om belangrijke sportevenementen niet te laten doorgaan werd nu eindelijk vanuit de promotor aan de Formule 1 gevraagd om de race op 19 april niet te laten doorgaan.

Grote vraag is nu of de GP van China helemaal niet zal doorgaan, of dat er alsnog een nieuwe datum op de F1-kalender wordt gevonden.

Belangrijk voor de F1-teams, en bij uitbreiding iedereen in de Formule 1, is dat er enkele weken op voorhand al duidelijkheid is over het niet doorgaan van de race. Van logistiek oogpunt is het immers belangrijk dat de teams dit ruim op voorhand weten.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België