Officieel: GP van Duitsland wijzigt van locatie en gaat door op Hockenheimring

15 januari 2015 — Het zat er al enige tijd aan te komen en nu is het ook officieel, de GP van Duitsland zal niet doorgaan op de Nürburgring.

image
Op de F1-kalender 2015 stond bij de GP van Duitsland nog geen locatie vermeld, die moest nog officieel bevestigd worden. De Nürburgring en de Hockenheimring organiseren sinds 2008 afwisselend de GP van Duitsland en vorig jaar vond de F1-race plaats in Hockenheim. Normaal moest de GP van Duitsland dit jaar dan ook doorgaan op de Nürburgring.

De nieuwe eigenaren van de Nürburgring lieten enkele maanden geleden verstaan dat ze aan het onderhandelen waren met Bernie Ecclestone, maar de voorbije weken bleef een aankondiging over een overeenkomst uit.

Bernie Ecclestone liet tegenover Reuters echter verstaan dat het circuit in de Eifel niet in staat is om een F1-race te organiseren.

“De F1-race vindt dit jaar plaats in Hockenheim”, zei Bernie Ecclestone tegenover het persbureau Reuters. “We zijn momenteel druk bezig om alles met hen te regelen. De race kan niet doorgaan op de Nürburgring omdat daar niemand is.”

“We hebben reeds een overeenkomst met Hockenheim. We moeten alleen nog het aantal jaren in het contract even aanpassen.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België