logo
 

Officieel: GP van Nederland in 2020 op F1-kalender

14 mei 2019 — We konden de kogel al kilometers ver zien aankomen maar nu is hij dus eindelijk door de kerk, de Formule 1 keert na vijfendertig jaar weer terug naar Zandvoort.

In 2020 zullen we weten wie Niki Lauda zal opvolgen als winnaar van de GP van Nederland, de drievoudige wereldkampioen schreef in 1985 immers de laatste editie op zijn naam.

​De immense populariteit van Max Verstappen heeft de F1-gekte laten toeslaan bij onze Noorderburen en het stond in de sterren geschreven dat daar op termijn weer een race in Nederland zou bijhoren. De twee belangrijkste kandidaten waren Zandvoort en Assen en op basis van de geschiedenis en de nabijheid van Amsterdam werd er voor de eerste gekozen.

​Het duinencircuit heeft dan ook alle gewicht in de schaal geworpen om de F1 naar Zandvoort te lokken. De gemeente doet naar verluidt een investering van vier miljoen euro en mensen als Prins Bernhard en Jan Lammers schaarden zich achter het project.

Vanmorgen was het dan zover en op een druk bijgewoonde persconferentie bevestigde F1-baas Chase Carey de GP van Nederland voor 2020 en werd de overeenkomst bezegeld met een handtekening.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België