Officieel: Stoffel Vandoorne start GP van België waarschijnlijk als laatste na gridpenalty

24 augustus 2017 — Het is officieel, onze landgenoot Stoffel Vandoorne krijgt voor de GP van België een gridpenalty van 35 plaatsen en start naar alle waarschijnlijkheid als allerlaatste.


Vandoorne krijgt voor zijn thuisrace op het circuit van Spa-Francorchamps een verbeterde Honda-motor. De zogenaamde ‘spec 3.6’ van Honda zorgt ervoor dat Vandoorne door het inzetten van allerlei nieuwe motoronderdelen een gridpenalty van minstens 35 plaatsen krijgt, zo heeft Honda op donderdag laten weten.

Ook teamgenoot Fernando Alonso krijgt ook een verbeterde Honda-motor, een zogenaamde ‘spec 3.5’. Dit leidt bij Alonso echter niet tot een gridpenalty. 

“Zowel Fernando als Stoffel zullen tijdens het raceweekend in België met een verbeterde power unit rijden, aldus Honda F1-baas Yusuke Hasegawa. “Jammer genoeg zal Stoffel de gridpenalty tijdens zijn thuisrace krijgen maar het is belangrijk voor ons om de updates te introduceren van zodra ze klaar zijn.”

“Het is positief dat we de update zo snel kunnen introduceren .We zullen doorheen de rest van het seizoen bijkomende updates blijven introduceren,” besluit Hasegawa.

Door de gridpenalty van minstens 35 plaatsen zal Stoffel Vandoorne de GP van België waarschijnlijk als allerlaatste moeten aanvatten.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België