logo
 

Officieel: Grosjean en Maldonado rijden in 2014 bij Lotus

29 november 2013 — Maandenlang waren er speculaties over het rijdersduo bij Lotus in 2014 maar nu is het eindelijk officieel: Pastor Maldonado en Romain Grosjean zullen volgend seizoen voor de renstal rijden.

image
Deze week nog liet Force India weten dat ook haar rijdersbeslissing uitgesteld werd omdat Lotus nog steeds niet beslist had wie er voor hen zou rijden. De sleutel tot de rijdersmarkt lag duidelijk bij Pastor Maldonado en nu de Venezolaan en Grosjean bevestigd zijn bij Lotus zal ook de rest allemaal in een stroomversnelling komen.

Pastor Maldonado volgt bij Lotus Kimi Raikkonen op, die in september aankondigde dat hij de overstap naar Ferrari maakt. De Venezolaan is dolenthousiast over zijn racezitje bij Lotus.

“Het is voor mij een fantastische kans en opportuniteit om Lotus te vervoegen in 2014,” zei Maldonado in een reactie. “Het is geen geheim dat ik van team en omgeving wou veranderen om zo een nieuwe stap te zetten in mijn F1-carrière. Lotus gaf me daarbij de best kans om volgend seizoen competitief te zijn. De reglementen en de wagens zullen ingrijpend wijzigen dus is het een mooi moment om een nieuwe start te maken. Ik kan niet wachten om te racen in het zwart en het goud.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België