Officieel: Haas rijdt met motoren van Ferrari

03 september 2014 — Vandaag raakte bekend dat het Haas F1 Team vanaf 2016 met motoren van Ferrari zal rijden.


Gisteren maakte Gene Haas nog bekend dat ‘Haas F1 Team’ de nieuwe naam wordt van zijn F1-team. Vandaag volgde de officiële aankondiging van zijn motorleverancier. En dat wordt Ferrari.

Op zich is dat geen grote verrassing, aangezien er reeds langer speculaties waren over Ferrari als eventuele motorpartner.

“Er is geen enkel team met een grotere historie in de Formule 1 dan Ferrari. Ze maken sinds het begin deel uit van de Formule 1,” aldus Gene Haas. “Een samenwerking met hen voorziet ons van de beste mogelijkheid om succesvol te zijn in 2016 en daarna.”

Ook Marco Mattiacci is erg tevreden met de overeenkomst. Ferrari hoopt naast simpelweg motorleverancier te zijn van Haas, ook te profiteren van de Amerikaanse link om op commercieel vlak bijkomende successen te boeken.

Niet toevallig was Mattiacci voor zijn aanstelling als teambaas van de F1-renstal Ferrari zelf de grote baas van Ferrari in Noord-Amerika. Mattiacci is dan ook de geknipte persoon om het feit dat Ferrari motorleverancier is van een Amerikaans F1-team om te zetten in commerciële successen.

“Enkele maanden geleden zijn we onze commerciële samenwerking met Gene Haas begonnen. Dit is de logische volgende stap in onze samenwerking die verder groeit,” aldus Mattiacci. “Uiteraard is het ons doel om ons programma van de ontwikkeling van onze power units te verstevigen en dat voor alle teams die we van onze motoren voorzien. We geloven dat deze samenwerking de mogelijkheid biedt om verder te gaan dat simpelweg motoren te voorzien en alle technische ondersteuning.”

“De Verenigde Staten is één van de belangrijkste markten voor Ferrari en ze biedt heel wat interessante opportuniteiten. We kijken er dan ook naar uit om het team te steunen bij het competitief worden in de Formule 1,” besluit Mattiacci.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België