Officieel: Hamilton twee jaar langer bij Mercedes

19 juli 2018 — Het hele seizoen lang is de toekomst van Lewis Hamilton één van de gespreksonderwerpen geweest. Voor aanvang van de GP van Duitsland is de kogel door de kerk: Lewis Hamilton heeft een overeenkomst gesloten met Mercedes. De Brit rijdt twee seizoen langer voor de wereldkampioen.


Lewis Hamilton maakte de overstap van McLaren naar Mercedes in 2013 en zal er nu tot 2020 blijven rijden. Zo zetten Hamilton en Mercedes een erg succesvolle relatie verder, met tot dusver vier titels bij de rijders en de constructeurs. Sinds hij bij Mercedes kwam, won Hamilton al 44 keer.

“Deze contractverlenging was maar een formaliteit sinds Toto (Wolff) en ik rond de tafel zaten tijdens de winter. Het is goed om uiteindelijk te tekenen, om dit aan te kondigen, zodat we kunnen verdergaan met onze normale taken”, klinkt het bij Hamilton.

“Ik ben al 20 jaar een deel van de Mercedes-familie en ik ben nog nooit zo gelukkig geweest dan bij dit team. We bevinden ons op dezelfde golflengte, zowel op als naast het circuit. Ik kijk er naar uit om meer te winnen in de toekomst.”

“Ik ben er van overtuigd dat Mercedes het juiste team is voor de komende jaren”, gaat Hamilton verder. “Hoewel we sinds 2013 al veel successen hebben geboekt, is dit team hongeriger dan ooit. Mijn passie voor competitie deel ik met elk lid van dit team. Samen gaan we op zoek naar nieuwe verbeteringen en graven we nog dieper om te winnen. Ik kijk er dan ook naar uit om te zien tot wat we de komende twee jaar in staat zijn.”


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België