Officieel: Hülkenberg tekent bij Renault

14 oktober 2016 — Renault heeft deze middag bevestigd dat Nico Hülkenberg voor het team rijdt in 2017. Beide partijen bereikten een meerjarige deal. Hülkenberg beschrijft de overstap als een "droom".


De 29-jarige Nico Hülkenberg debuteerde in de Formule 1 met Williams in 2010. Daarna deed hij twee termijnen bij Force India, die in 2013 gesplit werden door een jaar bij Sauber. Verder won hij vorig jaar ook Le Mans.

Force India kondigde eerder vandaag al aan dat Hülkenberg het team verlaat. Nu heeft Renault ook bevestigd dat de Duitser volgend seizoen voor het team rijdt.

“Ik ben erg blij om voor Renault te rijden in 2017”, zei Hülkenberg. “Renault is altijd al een grote speler geweest in de motorsport. De periode waarin Michael Schumacher voor Renault (Benetton) reed zorgde er niet alleen voor dat Duitsland een F1-natie werd. Het zorgde ook voor mijn enthousiasme en vuur voor de sport.”

“Als deel van het team wil ik de wagen verder helpen ontwikkelen en nieuwe successen boeken. Het is altijd mijn droom geweest om voor een fabrieksteam te rijden. De nieuwe reglementen zullen alles overhoop gooien, waardoor het team een goede kans maakt.”

“De komende jaren zal Renault een aanvallende aanpak hanteren, wat past bij mijn rijstijl om voor de volle honderd procent te racen. Ik kan niet wachten om deel te worden van de familie.”

Nico Hülkenberg maakt van de gelegenheid gebruik om zijn huidige team, Force India, te bedanken. Het team laat hem immers overstappen naar Renault, ook al had de Duitser al een contract bij zijn huidige team. Verder wil hij dit seizoen nog de vierde plaats in het constructeurs-kampioenschap bereiken tijdens zijn laatste races voor Force-India.

“Tijdens de laatste races van het seizoen zal ik alles geven voor Force India om de vierde plaats in het kampioenschap veilig te stellen. Dat zou een grote prestatie zijn voor het hele team, het grootste succes in de geschiedenis van het team en een fantastisch einde van een fantastische tijd. Ik ben Force India erg dankbaar dat ze mij deze kans gunnen.”

Nico Hülkenberg reed in zijn carrière reeds 113 GP’s, waarvan hij er 111 startte. Zijn beste resultaat is een vierde plaats. De Duitser haalde één keer polepositie en een negende plaats is zijn best positie in het kampioenschap.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België