Officieel: Hulkenberg naar Sauber

31 oktober 2012 — Sauber heeft vandaag officieel bekendgemaakt dat Nico Hulkenberg in 2013 het Zwitserse team komt versterken. Hij vervangt Sergio Perez die na dit seizoen naar McLaren trekt.

Het hing al een tijdje in de lucht, maar vandaag maakte Sauber het nieuws officieel. Hulkenberg, die momenteel twaalfde staat in het kampioenschap met 49 punten, is bezig aan een sterk seizoen met Force India. Sauber ziet in de Duitser de ideale vervanger voor Sergio Perez. Wie de teamgenoot wordt van Hulkenberg, valt nog af te wachten. Dit wordt door Sauber pas later bekend gemaakt, aangezien het nog lang niet zeker is dat Kamui Kobayashi contractverlenging zal krijgen.

Hulkenberg: “Sauber is bezig aan een heel sterk seizoen. Het is een team waar jonge rijders volop hun kans krijgen om zich te tonen en daar meestal goed in slagen, en ik hoop dat ik de volgende mag zijn. De toekomst ziet er ook goed uit voor het team, de sfeer is erg positief, en ik ben er dan ook zeker van dat we samen heel veel kunnen bereiken. Momenteel zal ik mij nog voor de rest van het seizoen volledig concentreren op mijn werk bij Force India, naar wie ook mijn grootste dank uitgaat omdat ze mij de kans hebben gegeven om dit seizoen voor hen te racen.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België