Officieel: Hulkenberg terug naar Force India

03 december 2013 — Nico Hulkenberg zal volgend jaar opnieuw aan de slag gaan bij Force India, dat heeft het team zonet bevestigd.

image

Na een jaartje bij Sauber, keert Nico Hulkenberg volgend seizoen opnieuw naar Force India, waar hij in 2011 en 2012 ook al aan de slag was. De 26 jarige Duitser is daarmee de eerste piloot die door het team voor komend seizoen bevestigd is.

Het geld is in het huidige Formule 1 tijdperk meer dan ooit de bepalende factor of een piloot een goed zitje krijgt of niet. Dat weet Nico Hulkenberg intussen als geen ander. Ondanks het rijtalent, waarvan de Duitser meer dan voldoende heeft laten blijken dat hij het wel degelijk in huis heeft, slaagt hij er niet in om door te stoten naar een team dat hem een competitief zitje kan aanbieden.

De stoelendans van Nico begon met de aankondiging van Raikkonen die naar Ferrari verhuisde. Daarmee kwam er de hoop op een zitje bij Lotus dat dit jaar zeer goed voor de dag kwam en voorin kon meestrijden voor de prijzen. Maar het was Maldonado die roet in het eten kwam gooien want zijn geldzak van de PVDSA werd al snel op een warm welkom onthaald bij Lotus.

Daarmee waren alle zitjes bij de competitievere teams uitverkocht en kon Hulkenberg op zoek naar ‘the next best thing’ in de paddock. Dat heeft hij nu gekregen bij zijn vroegere werkgever Force India. Zelf is Hulkenberg uiteraard verheugd met zijn comeback bij het team en hoopt hij samen met het team een grote stap vooruit te kunnen zetten, zeker met de komende reglementswijzigingen.

“Het team mikt hoog voor komend seizoen en ik geloof erin dat de ervaring die ik heb kunnen opdoen afgelopen jaren, ons enorm zullen vooruit helpen. Ik heb veel positieve dingen gehoord over de nieuwe Mercedes krachtbron dus ik denk dat we veel hebben om naar uit te kijken in 2014.”

Wie er het tweede zitje zal opvullen in 2014, is voorlopog nog niet bekend.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België