logo
 

Officieel: Hulkenberg vervangt Sutil bij Force India

16 december 2011 — De geruchten dat Force India zou beslist hebben om Sutil te vervangen door Nico Hulkenberg dateren reeds van enkele weken geleden, maar nu is het officieel: Nico Hulkenberg vervangt Adrian Sutil.

Force India heeft officieel bevestigd dat Nico Hulkenberg volgend seizoen een racezitje bij de renstal krijgt. Enkele weken geleden lekte reeds in de media uit dat Force India zou besloten hebben om Sutil te bedanken voor bewezen diensten ten voordele van Hulkenberg. Tot op vandaag was het echter wachten op een officiële aankondiging.

“Ik ben uiteraard erg verheugd dat ik bij Sahara Force India blijf en de kans krijg om volgend jaar te racen,” zei Nico Hulkenberg in een reactie op de bekendmaking. “Het was niet eenvoudig om dit seizoen van aan de zijlijn toe te kijken maar ik deed mijn uiterste best om het team te helpen en te tonen waartoe ik in staat ben.”

“Ik ben uitermate gemotiveerd voor 2012 en ik wil iedereen bedanken die in mij is blijven geloven.”

Nico Hulkenberg maakte in 2010 zijn F1-debuut bij Williams en wist zelfs tot ieders verbazing zijn eerste polepositie te behalen tijdens het raceweekend in Brazilië. Dat alles was echter niet voldoende om ook in 2011 voor Williams te rijden. De Duitser opteerde bewust om niet bij één van de mindere teams aan de slag te gaan en de rol van reserverijder op zich te nemen bij Force India.

Hulkenberg hoopte zo zijn kansen gaaf te houden op een zitje voor 2012 en dat lijkt dus te zijn gelukt.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België