Officieel: Jenson Button rijdt ook in 2016 voor McLaren-Honda

01 oktober 2015 — Na weken van speculaties is het nu officieel: Jenson Button rijdt ook volgend seizoen nog bij McLaren-Honda.


Er werd de voorbije weken druk gespeculeerd over een eventueel einde van Jenson Button zijn F1-carrière. In die mate zelfs dat algemeen werd verwacht dat Button tijdens het raceweekend in Japan zijn afscheid van de Formule 1 zou aankondigen.

Dat gebeurde echter niet en McLaren-Baas Ron Dennis liet in Suzuka zelfs verstaan dat het team met Alonso en Button als rijdersduo zou doorgaan. Officieel werd dat echter nog niet bevestigd, tot op vandaag.

Ook volgend jaar zullen Fernando Alonso en Jenson Button dus het rijdersduo vormen, wat dan weer slecht nieuws is voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Indien Jenson Button daadwerkelijk een streep onder zijn F1-carrière zou trekken kwam er immers een racezitje vrij bij McLaren en daarvoor waren Vandoorne en de Deen Kevin Magnussen de belangrijkste kandidaten.

“Jenson en ikzelf hebben de voorbije weken privé zijn plannen besproken. Het feit dat die gesprekken geleid hebben tot de aankondiging van vandaag is erg goed nieuws. Het is ook een motivatie voor McLaren-Honda,” zei McLaren-baas Ron Dennis in een reactie.

“Toen men mij de vraag stelde heb ik telkens gezegd dat Jenson een contract voor twee jaar had (2015 en 2016). Er was een mogelijkheid om het contract na één jaar te beëindigen, McLaren kon dat indien gewenst doen. Tijdens onze gesprekken bleek echter dat Jenson nog steeds erg gemotiveerd en enthousiast is. Die mogelijkheid werd dan ook onmiddellijk irrelevant.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België