Officieel: Jenson Button vervangt Alonso in Monaco

14 april 2017 — Wat algemeen werd verwacht is nu ook officieel, de Brit Jenson Button zal Fernando Alonso vervangen tijdens de GP van Monaco.


Woensdag liet McLaren geheel onverwacht weten dat Fernando Alonso niet zal deelnemen aan de GP van Monaco. In plaats van aan de roemrijke F1-race doorheen de straten van het prinsdom deel te nemen zal Alonso op 28 mei immers deelnemen aan de Indy 500.

McLaren moest dan ook op zoek naar een vervanger voor Alonso. De meest voor de hand liggende keuze daarbij was Jenson Button. Ondanks de speculaties wenste McLaren Button niet meteen te bevestigen als vervanger van Alonso. Vandaag volgde dan toch de bevestiging dat Button voor McLaren zal deelnemen aan de GP van Monaco.

Button nam eind vorig jaar afscheid van de Formule 1 en werd bij het McLaren F1 team vervangen door onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Dit jaar is Button officieel derde rijder bij McLaren en op 28 mei mag hij dus geheel onverwacht invallen voor Alonso.

Het betekent meteen dat Button, na Massa, al de tweede rijder is die eind vorig jaar zijn F1-pensioen aankondigde maar kort daarne een comeback maakt. Button zelf is uiteraard verheugd dat hij mag deelnemen aan de GP van Monaco.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België