logo
 

Officieel: Lance Stroll naar Racing Point Force India

30 november 2018 — Van een verrassing kunnen we niet meer spreken maar nu is het officieel: Lance Stroll rijdt in 2019 voor Force India. Hij vervangt er Esteban Ocon, die reserverijder wordt bij Mercedes.


Toen Lawrence Stroll in augustus Force India overnam stond het al in de sterren geschreven dat zoon Lance er aan de slag zou gaan. De enige vraag was eigenlijk wanneer het zou gebeuren.

De eerste geruchten maakten gewag van een overstap tijdens het seizoen maar zover kwam het niet.

Het team laat weten dat Lance Stroll een overeenkomst heeft voor de lange termijn en dat ze opgetogen zijn met de komst van de jonge Canadees.

“Ik ben blij dat we de komst van Lance eindelijk kunnen bevestigen en dat hij teamgenoot van Sergio Perez wordt,” aldus teambaas Otmar Szafnauer. “Het geeft ons een opwindende line up met een perfecte mix van talent, jeugd en ervaring.”

“Lance is nog maar twintig en heeft al twee seizoenen ervaring in de Formule 1 met een podium en een start vanaf de eerste rij. We zien veel potentieel in Lance en we denken dat we hem een goede omgeving kunnen geven om hem te laten verder groeien.”

Lance Stroll kijkt er naar uit om aan de slag te gaan bij zijn nieuwe team.

“Dit is het begin van een ongelofelijk spannende reis in mijn F1-carrière. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan bij een succesvol team met een rijke geschiedenis. Het is een nieuwe uitdaging en ik ga deze kans dan ook met beide handen grijpen.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België