Officieel: Manor F1 team neemt deel aan GP van Australië

04 maart 2015 — Het Manor F1 team heeft laten weten dat het zal deelnemen aan de GP van Australië.

image
Manor, het vroegere Marussia F1 team, voerde een race tegen de klok om haar wagen uit 2014 aan te passen aan het F1-reglement van 2015. De renstal kreeg immers niet de toestemming om met de wagen van vorig jaar te rijden.

Eerder liet de renstal reeds weten dat alles uiterlijk tegen 6 maart klaar moest zijn zodat de cargo op tijd op het vliegtuig richting Australië kon geplaatst worden. Dat is inderdaad gelukt want de renstal laat nu weten dat het zal deelnemen aan de openingsrace van het nieuwe F1-seizoen, de GP van Australië.

De comeback van het Marussia F1 team, dat nu als Manor F1 team een doorstart maakt is een half mirakel. Vorig jaar nam Marussia niet deel aan de laatste drie races van het F1-seizoen 2014. Dat is ook het maximaal aantal races dat een renstal mag missen zonder de rechten op het prijzengeld te verliezen. Dankzij de negende plaats in het constructeurskampioenschap stonden er voor Marussia dan ook heel wat miljoenen euro’s op het spel.

De renstal kwam onder curatele te staan en de curator had de hoop op een doorstart reeds volledig opgegeven. Tijdens een veiling eerder dit jaar zouden normaal gesproken cruciale onderdelen en items van de renstal onder de veilinghamer gaan maar die veiling werd in laatste instantie afgeblazen. Marussia vond met Stephen Fitzpatrick een geldschieter om een doorstart te maken onder de naam Manor. Fitzpatrick is de oprichter en directeur van de Britse energiemaatschappij Ovo Energy.

Manor bevestigde reeds Will Stevens als eerste rijder bij het team. Stevens kwam eind vorig jaar nog in actie voor Caterham, tijdens de laatste race van het F1-seizoen 2014. Er is nog geen duidelijkheid over de eventuele tweede rijder bij Manor.

We krijgen dus toch twintig wagens op de F1-startgrid in Melbourne. Manor liet in haar mededeling ook nog weten dat haar tweede rijder weldra bekend zal gemaakt worden.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België