Officieel: Manor rijdt vanaf 2016 met Mercedes-motoren

01 oktober 2015 — Het Manor F1 team zal vanaf volgend seizoen met motoren van Mercedes rijden, zo maakte de renstal vandaag bekend.


Het was eigenlijk een publiek geheim dat Mercedes vanaf volgend jaar als motorenleverancier van Manor zou fungeren. Vandaag volgde dan eindelijk de officiële bekendmaking van de samenwerking.

De voorbije weken uitte Red Bull nog felle kritiek aan het adres van Mercedes omdat het geen motoren aan Red Bull wou leveren. Niki Lauda reageerde nadien door te stellen dat Mercedes voor Manor had gekozen omdat Red Bull-baas Dietrich Mateschitz ooit bij Mercedes had gepolst om eventueel motoren te verkrijgen bij Mercedes, maar daar nadien nooit op is teruggekomen.

Bij Manor zijn ze uiteraard zeer tevreden dat ze vanaf volgend seizoen over de erg krachtige Mercedes-motor kunnen beschikken.

“Ik ben erg tevreden dat ik onze nieuwe samenwerking met Mercedes-Benz voor het seizoen 2016 en daarna kan aankondigen,” aldus John Booth, de teambaas van het Manor F1 team. “Er zijn veel factoren die een rol gespeeld hebben bij onze beslissing maar uiteraard spreekt de absolute kracht van het pakket van Mercedes-Benz voor zich.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België