Officieel: Max Verstappen naar Red Bull Racing

05 mei 2016 — Max Verstappen zal vanaf de GP van Spanje voor Red Bull Racing rijden. De jonge Verstappen wordt de teamgenoot van Daniel Ricciardo, terwijl Daniil Kvyat een stap terug zet naar Toro Rosso.


Deze ochtend raakte bekend dat de Nederlander Max Verstappen de overstap maakt van Toro Rosso naar Red Bull Racing. De jonge Nederlander zal vanaf de GP van Spanje de teamgenoot worden van Daniel Ricciardo.

Daniil Kvyat, die tijdens de GP van Rusland geen goede beurt maakte, zal de omgekeerde overstap maken. De Rus keert immers terug naar het zusterteam Toro Rosso.

“Max heeft bewezen een uiterst jong talent te zijn”, verklaart Christian Horner, teambaas bij Red Bull Racing. “Zijn resultaten bij Toro Rosso zijn impressionant. We zijn dan ook erg blij om hem de kans te geven om voor Red Bull Racing te rijden”, klinkt de eerste reactie bij Red Bull.

“We bevinden ons in de unieke situatie dat we vier rijders hebben bij Red Bull Racing en Toro Rosso die een contract hebben met lange termijn. We zijn dus in staat om flexibel te zijn met onze rijders en ze dus tussen de twee teams te laten wisselen.”

Horner bevestigt ook dat Kvyat opnieuw teruggaat naar Toro Rosso. “Daniil zal de mogelijkheid krijgen om verder te ontwikkelen bij Toro Rosso. Hij kent het team en krijgt de kans om terug in vorm te raken en om zijn kunnen te laten zien.”

De een zijn dood, is de ander zijn brood…

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België