logo
 

Officieel: Max Verstappen verlengt contract bij Red Bull tot 2020

20 oktober 2017 — Red Bull Racing heeft voorafgaand aan de eerste oefensessie voor de GP van de Verenigde Staten bekendgemaakt dat Max Verstappen zijn contract bij de F1-renstal heeft verlengd tot en met 2020.


Max Verstappen is nog steeds maar twintig jaar oud maar de Nederlander is wel al bezig aan zijn derde seizoen in de Formule 1. De voorbije maanden werd er druk gespeculeerd over interesse vanuit Ferrari en Mercedes maar de twee topteams zullen de komende jaren Max Verstappen nog steeds niet in hun bolide zien zitten.

Red Bull Racing en Verstappen verlengden immers hun lopende overeenkomst. Daarmee kan er meteen gestopt worden met speculeren of Verstappen na het seizoen 2018 eventueel de overstap naar Ferrari of Mercedes zou maken.

“Red Bull heeft altijd met daden haar geloof in mij hard gemaakt,” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen. “Als 16-jarige werd ik opgenomen in het young driver programma, waarna ik op mijn zeventiende in de Formule 1 ben begonnen en ik vervolgens de kans kreeg om voor Red Bull Racing te racen, waar ik met dit team een droomstart had. Ze hebben mij en mijn ambities altijd ondersteund en ik weet dat we dezelfde ambitie hebben. Hun support, van iedereen in de fabriek tot de crew in de garage, wat er ook op het racecircuit gebeurde, is altijd 100 procent geweest. We hebben ook veel lol gehad samen! Ik ben heel erg blij verder te kunnen gaan bij Red Bull Racing en ik kijk ernaar uit om samen te blijven werken om in de komende jaren meer successen te beleven.”

Verstappen debuteerde in 2015 op 17-jarige leeftijd bij Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull Racing. Al tijdens zijn tweede F1-race behaalde de Nederlander zijn eerste wk-punten. De teller zou tijdens zijn eerste seizoen uiteindelijk oplopen tot 49 punten.

Het jaar nadien maakte Verstappen enkele races ver in het seizoen een veelbesproken en spectaculaire overstap naar Red Bull Racing. Verstappen won tijdens de GP van Spanje immers meteen zijn allereerste race voor Red Bull Racing.

Het huidige seizoen verliep tot dusver vooral teleurstellend. Verstappen viel van de zestien races maar liefst zeven keer uit. Het leidde tot heel wat frustraties bij zowel Verstappen als zijn management.

In Maleisië slaagde Verstappen er echter in om de race te winnen, het hoogtepunt van zijn seizoen tot dusver. De frustraties bij de Nederlander omwille van zijn vele opgaves leken daarmee enigszins getemperd en ook Red Bull Racing is maar al te blij dat ze Verstappen zijn contract hebben weten te verlengen. Bij Red Bull Racing weten ze immers dat ze met Max Verstappen een toekomstig wereldkampioen in de rangen hebben.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België