Officieel: Mexico minstens tot 2022 op F1-kalender

08 augustus 2019 — Nadat eerder deze week het lokale bestuur reeds liet uitschijnen dat de toekomst van de F1 in Mexico verzekerd was, is het nu ook officieel: Mexico staat minstens tot 2022 op de F1-kalender.

Sinds 2015 vindt er na een jarenlange afwezigheid op de F1-kalender opnieuw een F1-race in Mexico plaats. Het Autodromo Hermanos Rodriguez is steeds volgepakt met zeer enthousiaste Mexicaanse fans maar desondanks stond de race ter discussie omdat de overheid de F1-race niet langer wou voorzien van subsidies.

Ondanks de financiële aderlating is men er echter toch in geslaagd om een nieuw contract te sluiten met de Formule 1 zodat de race in het Zuid-Amerikaanse land minstens tot en met 2022 plaatsvindt.

Dit seizoen lopen er vijf contracten met circuits af. Enkel voor Mexico en Groot-Brittannië werd reeds een nieuwe overeenkomst bevestigd. Daarnaast zou er ook een nieuwe overeenkomst klaarliggen voor Italië en Spanje.

Enkel de GP van Duitsland lijkt te zullen sneuvelen, waardoor de F1-kalender voor volgend jaar waarschijnlijk 22 races zal tellen.

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België