Officieel: Ook Bottas blijft een jaartje langer bij Mercedes

20 juli 2018 — Minder dan 24 uur nadat Lewis Hamilton bevestigde twee jaar langer bij Mercedes te blijven, is het rijdersduo bij de Zilverpijlen bekend. Valtteri Bottas rijdt ook volgend jaar voor de wereldkampioen.


De 28-jarige Fin begon bij Mercedes in 2017 en won al drie keer voor het team. Vandaag bevestigde Mercedes dat Bottas een contract heeft getekend voor 2019, met een optie voor 2020.

“Het is fantastisch nieuws dat ik in 2019 ook voor Mercedes zal rijden”, vertelt Bottas. “Het is ook leuk om dit in Hockenheim aan te kondigen, niet alleen de thuisrace voor Mercedes, maar ook het circuit waar ik in 2007 mijn allereerste overwinning boekte in de éénzitters.”

“Na een volledige winter te kunnen afwerken bij Mercedes, was ik dit jaar in staat om een stap vooruit te zetten. En ik ben ervan overtuigd dat ik nog beter kan. Dit jaar hebben we niet zoveel geluk tijdens de races, maar het team weet precies wat mijn prestaties zijn. Deze contractverlenging is een groot teken van vertrouwen in mij en mijn rijstijl.”

“Ik geniet van het werken bij dit team”, gaat Bottas verder. “Ik heb ook een goede relatie met mijn teamgenoot, eerlijk en oprecht, met het doel om Mercedes beter te maken.”

“Dit seizoen staan we voor een grote strijd met heel wat druk. Het is dan ook goed om duidelijkheid te hebben over de toekomst. Nu kunnen we ons volledig focussen op het gevecht om de titel.”

“Het is natuurlijk mijn doel om op een hoog niveau te blijven presteren, zodat het team in 2019 niet moet twijfelen om mij ook in 2020 in de Mercedes te laten rijden.”

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België