Officieel: Paddy Lowe stapt over van Mercedes naar Williams

16 maart 2017 — Wat er al wekenlang zat aan te komen is nu ook officieel, Paddy Lowe gaat aan de slag bij het Williams F1 team.


De voorbije jaren was Paddy Lowe aan de slag bij Mercedes, waar hij samen met onder meer Toto Wolff aan de basis lag van de successen die Mercedes de voorbije jaren in de Formule 1 verwezenlijkte.

In januari had Mercedes al laten weten dat Paddy Lowe zou vertrekken bij de renstal, al mocht hij voor onbepaalde tijd niet aan de slag gaan bij een ander team. Mercedes vindt nu dat er voldoende tijd is over gegaan en Lowe gaat nu bij Williams aan de slag als ‘Chief Technical Officer’. Lowe zal ook toetreden tot de Raad van Bestuur en aandeelhouder van Williams worden.

Lowe keert nu dus terug naar het team waar het voor hem allemaal begon in de Formule 1. In 1987 ging Lowe immers aan de slag bij het Williams F1 team, waarna hij de voerstap naar McLaren maakte om daar uiteindelijk ruim twee decenia te blijven.

“Ik heb altijd enorm veel respect voor Williams gehad, mijn eerste F1-team.” zegt Paddy Lowe in een reactie op zijn aanstelling. “Het is een grote eer om in deze leidende rol terug te keren en de kans te krijgen om aandeelhouder te worden. Ik ben enorm gemotiveerd om mijn deel bij te dragen aan het terug succesvol maken van Williams. De visie voor de toekomst van het team is erg krachtig en heeft me overtuigd om naar Williams te komen. Ik kijk enorm hard uit naar deze nieuwe fase in mijn carrière.”

Paddy Lowe heeft een indrukwekkend palmares in de Formule 1. Terwijl hij bij verschillende F1-teams werkte werden er bij die teams 158 overwinningen, 7 rijderstitels en 5 constructeurstitels behaald.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België