Officieel: Pierre Gasly rijdt ook in 2021 voor AlphaTauri

28 oktober 2020 — Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko had het eerder al gezegd en nu is het ook officieel: Pierre Gasly zal ook volgend jaar voor het AlphaTauri F1 team racen.

Na zijn sensationele overwinning tijdens de GP van Italië in Monza, zijn sterke performance dit seizoen, en de ondermaatse prestaties van Alex Albon als teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull had Pierre Gasly ongetwijfeld gehoopt om in 2021 terug te kunnen keren naar Red Bull Racing.

De voorbije dagen waren er echter al aanwijzingen dat dit waarschijnlijk niet zou gebeuren en vandaag raakte vervolgens officieel bekend dat Gasly ook volgend jaar voor AlphaTauri zal racen.

“Ik ben zeer blij dat ik nog een seizoen voor Scuderia AlphaTauri zal racen!” vertelt Gasly in een reactie op de aankondiging van zijn contractverlenging.

“Dit jaar verloopt zeer goed en we zijn op weg om het meest succesvolle seizoen in de geschiedenis van ons team neer te zetten. Ik heb het gevoel dat we een zeer sterke relatie en samenwerking hebben en we zijn erin geslaagd om iedere opportuniteit die ons werd aangereikt te benutten.”

“Het mooiste voorbeeld daarvan is de GP van Italië toen ik mijn allereerste F1-overwinning behaalde, wat een zeer bijzonder moment voor me was. Wat het extra mooi maakte was dat dit de tweede overwinning in de geschiedenis van het team was, daar ben ik erg trots op.”

“Ik kijk uit naar de uitdaging van volgend jaar. Ik wil samen blijven presteren en nieuwe successen behalen in de toekomst.”

Wie de teamgenoot van Pierre Gasly bij AlphaTauro wordt zal later dit seizoen bekendgemaakt worden. Ook wie in 2021 de teamgenoot van Max Verstappen bij het Red Bull F1-team wordt is nog niet bekend.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België