Officieel: Pierre Gasly vervangt Daniil Kvyat bij Toro Rosso

26 september 2017 — Red Bull junior, Pierre Gasly zal in Maleisië zijn F1-debuut maken ten koste van oud gediende Daniil Kvyat.


Toro Rosso laat Gasly vanaf de Grote Prijs van Maleisië al wat ervaring opdoen voor hij in 2018 waarschijnlijk een vaste rijder voor het team wordt. Het kan wel verrassend genoemd worden dat hij de plaats inneemt van Daniil Kvyat terwijl in Singapore bekend raakte dat Carlos Sainz het team zal verlaten en, op huurbasis weliswaar, bij Renault aan de slag zal gaan in 2018.

Er werd al langer gefluisterd dat we Sainz al vanaf Maleisië bij Renault aan het werk konden zien maar huidig Renault-rijder Jolyon Palmer heeft altijd volgehouden dat hij het seizoen zal vol maken.

Mogelijk speelt ook het feit mee dat Toro Rosso nog in een felle strijd verwikkeld is voor de vijfde plaats in het kampioenschap bij de constructeurs. Het feit dat Kvyat slechts vier punten bijgedragen heeft aan het totaal van 52 spreekt niet in zijn voordeel.

Red Bull laat weten dat de Fransman ‘de komende races’ voor zijn rekening zal nemen Algemeen wordt aangenomen dat we Gasly zowel in Maleisië als Japan in de Toro Rosso zullen terugvinden en niet in de Grote Prijs van de Verenigde Staten want die race valt samen met een raceweekend in de Japanse Super Formula, waar de Fransman tot nader order aan de slag is.

Eerder liet hij weten dat hij op dit moment gewoon voorzien is om op 22 oktober deel te nemen aan de race in Suzuka voor het kampioenschap van de Super Formula in Japan.

“We doen ons best en bovendien ben ik niet kansloos in het kampioenschap, dat is ons hoofddoel,” aldus Gasly.

Verwacht wordt dat we in Austin Kvyat achter het stuur van de Toro Rosso zullen terugvinden maar wat ze bij de Italiaanse renstal van plan zijn voor de resterende Grote Prijzen is nog onduidelijk. 

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België