logo
 

Officieel: Pirelli tot 2019 F1-bandenleverancier

17 juni 2016 — De Italiaanse bandenfabrikant Pirelli heeft vandaag in een persbericht laten weten dat het tot en met 2019 officieel F1-bandenleverancier zal zijn.


Echt als een verrassing komt de mededeling van Pirelli niet. Afgelopen winter bereikte Pirelli immers al een principe-akkoord met de FIA. Bovendien stelde de Italiaanse bandenleverancier in Monaco prototypebanden voor van de bandencompounds die in 2017 gebruikt zullen worden. Het was echter tot nu wachten alvorens de nodige handtekeningen onder het contract gezet werden.

Het F1-reglement werd met het oog op 2017 ingrijpend aangepast, ook wat de banden betreft. De bandencompounds zullen vanaf volgend seizoen een andere samenstelling krijgen en ook het bandenformaat wordt aangepast.

De banden zullen vanaf 2017 immers een stuk breder zijn. De voorbanden gaan van 270 naar 320 millimeter en de achterbanden gaan van 325 naar 405 millimeter. Daardoor moet er meer mechanische grip ontstaan.

Om de nieuwe bandencompounds te ontwikkelen vroeg en kreeg Pirelli meer testdagen ter beschikking. De FIA paste immers het reglement aan zodat Pirelli dit seizoen uitgebreider kan testen. De Italiaanse bandenfabrikant is sinds 2011 de exclusieve bandenleverancier van de Formule 1.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België