Officieel: Red Bull en Toro Rosso rijden in 2017 en 2018 met Renault-motoren

29 mei 2016 — Red Bull zal in 2017 en 2018 opnieuw met motoren van Renault rijden, zo maakte de F1-renstal vandaag in Monaco bekend. Ook zusterteam Toro Rosso zal opnieuw met Renault-motoren rijden.


Het is opnieuw grote liefde tussen Renault en Red Bull. Dit nadat Red Bull de voorbije twee seizoenen geregeld met modder gooide naar Renault omwille van tegenvallende prestaties en een tegenvallende betrouwbaarheid.

Het was zelfs zo erg dat er een vroegtijdig einde kwam aan de samenwerking maar na een vruchteloze zoektocht besloot Red Bull toch in 2016 opnieuw met motoren van Renault te rijden, al werden die wel gerebrand naar Tag Heuer. Zusterteam Toro Rosso rijdt dit seizoen dan weer met Ferrari-motoren uit 2015.

Beide motorkeuzes waren een tijdelijke oplossing voor het huidige seizoen, aangezien er geen andere motoren ter beschiking waren voor 2016. Voor de seizoenen 2017 en 2018 is er wel snel duidelijkheid van Red Bull zal ook de komende twee seizoenen opnieuw met motoren van Renault rijden, terwijl Toro Rosso na een jaar opnieuw terugkeert naar de krachtbron van Renault.

De aankondiging van de hernieuwde samenwerking komt er op een moment dat Red Bull twee weken geleden met Max Verstappen een spectaculaire overwinning boekte en Daniel Ricciardo in Monaco met een sterk verbeterde Renault-motor de polepositie veroverde.

Het is overduidelijk opnieuw dik aan tussen Renault en Red Bull. Beide partners wonnen samen met Sebastian Vettel maar liefst vier wereldtitels op rij maar moesten in de jaren nadien door een moeilijke periode. Die lijkt nu eindelijk voor een groot deel overwonnen te zijn en het vertrouwen lijkt opnieuw hersteld.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België