Officieel: Romain Grosjean eerste rijder van het Haas F1 team

29 september 2015 — Romain Grosjean zal volgend jaar achter het stuur van een bolide van het Haas F1 team zitten.


Het was al langer bekend dat Haas vandaag één van zijn rijders bekend zou maken. Zoals ook al enigszins werd gespeculeerd verlaat Romain Grosjean dus het zinkende schip van Lotus voor het nieuwe Amerikaanse F1-team.

Grosjean werd voorgesteld door eigenaar Gene Haas en teambaas Gunther Steiner tijdens een persconferentie in Kannapolis, waar het Haas F1 team haar uitvalsbasis heeft. Een van de eerste vragen aan de Fransman was waarom hij in dit project was gestapt.

“Dat was een vraag die ik mezelf ook moest stellen,” antwoorde hij. “Ik moet denken aan mijn toekomst en mijn carrière.”

“Ze bekijken de dingen hier anders dan in een gewoon F1-team en dat kan wel eens zijn vruchten afwerpen. Wanneer je racet in de Formule 1, doe je dat niet om niet laatste te worden, maar om je best te doen samen met het ganse team om dan te kunnen genieten van de champagne op het podium. Ik vindt het ook leuk dat we samenwerken met Ferrari. Zoals de zaken geëvolueerd zijn, langzaam maar zeker, ben ik zeer blij met mijn beslissing.”

Ook Gene Haas werd gevraagd waarom hij net Romain Grosjean heeft gekozen.

“Dit is een deel van onze lange termijn visie. We wensten een ervaren rijder om ons team door het seizoen 2016 te leiden. Formule 1 is een riskante business en zoals in elke business moet je leren. En hoe gaat dat beter dan te leren van ander?”

“Romain was één van onze vele kandidaten. Hij zit al heel wat jaren in de Formule 1 en is ook van grote waarde geweest voor Lotus. Ik heb veel video’s van zijn rijstijl bekeken en ook heeft hij in elk seizoen punten gepakt voor het kampioenschap en dat is ons eerste doel, punten pakken. Maar als stukje van onze puzzel gaat hij ook heel wat werk hebben. Hij is onze eerste rijder.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België