Officieel: Ron Dennis aan de kant geschoven bij McLaren

15 november 2016 — Ron Dennis vertrekt als voorzitter en algemeen directeur van de McLaren Technology Group, waar ook het McLaren F1 team onder valt, zo heeft hij vandaag zelf in een mededeling laten weten.


Het vertrek van Ron Dennis als CEO bij McLaren hing al langer in de lucht. De voorbije dagen waren er al geruchten dat de aandeelhouders Ron Dennis niet langer steunden en hem vroegtijdig de exit wensten te wijzen. Dat vroegtijdig vertrek is nu dus ook officieel.

De 69-jarige Ron Dennis bezit zelf 25 procent van de McLaren Groep. Mansour Ojjeh eveneens 25 procent terwijl de Mumtalakat Holding Company uit Bahrein een controlerend belang van 50 procent van de aandelen bezit.

“Ik ben teleurgesteld dat de vertegenwoordigen van TAG en Mumtalakat, de andere belangrijke aandeelhouders van McLaren, mij deze beslissing hebben opgedrongen. Dit hebben ze gedaan ondanks de waarschuwingen van de rest van het managementteam over de mogelijke gevolgen voor McLaren,” luidt het in een mededeling van Ron Dennis.

“De redenen die ze aanhalen zijn volledig uit de lucht gegrepen. De manier waarop ik leiding geef is niet veranderd en heeft er mee voor gezorgd dat McLaren 20 wereldtitels in de F1 heeft veroverd en uitgegroeid is tot een bedrijf dat 850 miljoen Britse pond genereert.”

Rijders zoals Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Hakkinen en Lewis Hamilton werden bij McLaren wereldkampioen terwijl Ron Dennis er de touwtjes in handen had. Ron Dennis zal wel in het bestuur van McLaren Technology Group en McLaren Automotive Limited aanblijven. Ron Dennis mag zich echter volledig niet meer bemoeien met de F1-renstal van McLaren.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België