Officieel: Ross Brawn verlaat Mercedes

28 november 2013 — Na maandenlange speculaties is het nu eindelijk officieel: Ross Brawn verlaat eind dit jaar het Mercedes F1 team.

image
Sinds Paddy Lowe het team vervoegde waren er heel wat speculaties over een eventueel vertrek van Ross Brawn. Vandaag maakte Mercedes GP dan toch bekend dat Brawn eind dit jaar het team verlaat.

“Waarmee ik vooral heb rekening gehouden bij het nemen van mijn beslissing was de timing, het vinden van het ideale tijdstip om het te doen. Het moment moest goed zijn om het succes van het team te verzekeren,” zei Ross Brawn. “We zijn de voorbije maanden intensief bezig geweest met het opmaken van een goede planning voor de omschakeling van mijn verantwoordelijkheid naar een leiderschap dat bij Toto en Paddy ligt.”

“Mercedes-Benz heeft intensief geïnvesteerd in zowel personeel als infrastructuur en dat zowel in Brackley als Brixworth. We hebben ervoor gezorgd dat beid entiteiten samen één geheel vormen en dat moet ervoor zorgen dat we in onze doelstellingen slagen in 2014. Ik ben trots dat ik hiertoe een belangrijke bijdrage heb kunnen doen,” besluit Brawn.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België