Officieel: Sauber gaat in 2018 toch niet met Honda-motoren rijden

27 juli 2017 — Het Sauber F1 team heeft vandaag meegedeeld dat het in 2018 dan toch niet met motoren van Honda zal racen.


De Zwitserse renstal kondigde in april aan dat het vanaf 2018 met Honda-motoren zou rijden. De deal werd aangekondigd terwijl Monisha Kaltenborn nog teambazin was maar na haar vertrek ontstond er twijfel of de deal nog door zou gaan.

Vandaag liet Sauber vervolgens weten dat de samenwerking met Honda wordt afgeblazen. De renstal zou binnenkort bekendmaken met welke motoren het in 2018 zal racen.

“Het is erg jammer dat we onze geplande samenwerking met Honda op dit punt moeten stopzetten,” aldus Frederic Vasseur, de nieuwe teambaas van Sauber. “De beslissing werd omwille van strategische redenen genomen en dat met de beste intenties voor de toekomst van het Sauber F1 team in het achterhoofd. We willen Honda bedanken voor de samenwerking en wensen hen het allerbeste toe voor de toekomst.”

Honda keerde in 2015 terug naar de Formule 1 als motorleverancier van het McLaren F1 team. McLaren en Honda kenden tot dusver een teleurstellende en problematische samenwerking. McLaren staat momenteel laatste in het constructeurskampioenschap op drie punten van het Sauber F1 team, dat met een Ferrari-motor van één jaar oud rijdt.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaSauber

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië