Officieel: Sauber rijdt in 2018 met nieuwe Ferrari-motoren

28 juli 2017 — Het Sauber F1 team heeft vandaag bekendgemaakt dat het ook volgend jaar met Ferrari-motoren zal rijden.


Sauber liet gisteren weten dat het haar geplande samenwerking met Honda als motorpartner vanaf 2018 ontbond. Het liet toen ook weten op korte termijn meer duidelijkheid te zullen geven over de nieuwe motorpartner voor het F1-seizoen 2018.

De Zwitserse renstal heeft niet lang gewacht om duidelijkheid te verschaffen. Sauber liet vandaag immers weten dat de huidige motorpartner ook in 2018 de motorleverancier zal zijn, namelijk Ferrari.

Dit seizoen rijdt Sauber met Ferrari-motoren uit 2016, motoren die niet de allerlaatste updates bevatten en minder krachtig zijn. Vanaf 2018 zal daar echter verandering in komen want vanaf dan zal Sauber ook over de recentste Ferrari-motoren beschikken.

“Het doet me plezier dat ik kan bevestigen dat we een meerjarige overeenkomst met Scuderia Ferrari hebben afgesloten als onze motorleverancier. Door de reeds jarenlange samenwerking tussen Sauber en Ferrari hebben we een stevige basis en daarop kunnen we efficiënt en soepel verder bouwen,” aldus Frédéric Vasseur, de nieuwe teambaas van Sauber.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image