Officieel: Stoffel Vandoorne rijdt ook in 2018 voor McLaren

23 augustus 2017 — Het McLaren F1 team heeft via haar website officieel bevestigd dat onze landgenoot Stoffel Vandoorne ook in 2018 voor het team zal rijden.


Stoffel Vandoorne is uiteraard erg tevreden dat hij in de aanloop naar zijn thuisrace zekerheid heeft over zijn racezitje in 2018 bij McLaren. De focus kan nu helemaal liggen op waar dat hoort te zijn voor een F1-piloot: presteren op de baan en tijdens de raceweekends.

“Ik ben erg blij dat het team nu officieel heeft aangekondigd dat ik ook volgend jaar voor hen zal racen. Daardoor kan ik me tijdens de tweede helft van mijn rookie-seizoen volledig focussen op mijn job, namelijk zoveel mogelijk uit de wagen halen, mijn engineers en alles rondom mij,” zei Vandoorne naar aanleiding van zijn officiële bevestiging als McLaren F1-piloot in 2018.

“Ik heb tijdens de eerste helft van mijn allereerste F1-seizoen enorm veel geleerd van mijn engineers, de mecaniciens, teambaas Eric Boullier, McLaren-CEO Zak Brown, en ook van Fernando Alonso, die een schitterende rijder is en een uitstekende teamgenoot.”

Ook bij McLaren zijn ze verheugd om Stoffel Vandoorne langer aan zich te binden. De renstal ziet in Vandoorne een toekomstig wereldkampioen en gelooft er sterk in dat het in de toekomst met Vandoorne races kan winnen. Over de duur van het contract hult McLaren zich echter in stilzwijgen.

“Stoffel Vandoorne is een toptalent. Meer zelfs: hij is een toekomstige wereldkampioen in de Formule 1”, aldus McLaren-CEO Zak Brown. “Daarom ijverde ik er altijd voor om hem op lange termijn aan ons te binden. Hoelang hij bijtekent, dat houden we voor ons. Maar laat ik het zo stellen: toen we Stoffel aantrokken, was het plan altijd dat hij hier was voor de lange termijn. We kennen allemaal zijn potentieel. Van het moment dat we opnieuw GP’s kunnen winnen — en dat zullen we — zal Stoffel op de juiste plaats zitten om zijn eerste zege in de Formule 1 beet te hebben.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België