Officieel: Stoffel Vandoorne volgend seizoen in de Formule E

15 oktober 2018 — De kogel is door de kerk, Stoffel Vandoorne zal volgend jaar te bewonderen zijn in de Formule E. Hij zal uitkomen voor het HWA-team dat beschouwd mag worden als de fabrieksformatie van Mercedes.

Het nieuws wordt bekendgemaakt één dag voor de pre-season testen voor het seizoen 2018/2019 die morgen beginnen in Valencia. Vandoorne mag dus al meteen aan de bak voor zijn toekomstige werkgever.
“Ik ben trots te mogen aankondigen dat HWA me heeft vastgelegd voor hun FE-programma,” aldus Vandoorne tegenover ‘Motorsport.’
​“HWA is een groot team in de autosport met een lange en succesvolle geschiedenis. Alle mensen die ik tot nu toe al heb ontmoet zijn gepassioneerd door de autosport. Het is ook geweldig om aan de zijde van een ervaren rijder als Gary Paffet te kunnen werken. Ik ben er zeker van dat we veel van elkaar kunnen leren gedurende het seizoen.”
“Hoewel we allemaal nieuwelingen zijn in de FE ben ik er zeker van dat we een steile leercurve zullen hebben.”
“Toch zal het niet gemakkelijk zijn. Mijn doel is dan ook om zo snel als mogelijk competitief voor de dag te komen en een goede indruk te maken,” besluit Vandoorne.

 

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België