Officieel: Valtteri Bottas racet ook in 2018 voor Mercedes

13 september 2017 — Mercedes heeft in de aanloop naar de GP van Singapore bekendgemaakt dat Valtteri Bottas ook volgend jaar voor de renstal zal racen. Hij zal net als dit jaar samen met Lewis Hamilton het rijdersduo vormen.


De Fin maakte begin dit jaar de overstap van Williams naar Mercedes om daar Nico Rosberg te vervangen. De Duitser kondigde immers eind vorig jaar na het veroveren van zijn eerste F1-wereldtitel immers zijn afscheid van de sport aan.

Mercedes was toen op zoek naar een ervaren rijder om Rosberg op te vangen en kwam uiteindelijk uit bij Bottas. De Fin werd weggekocht bij Williams maar kreeg slechts een contract voor één seizoen.

De renstal wou zo voor 2018 al haar opties wat rijders betreft openhouden en het lijkt dat nu opnieuw te doen. Bottas krijgt immers slechts een contractverlenging voor één seizoen.

Tijdens zijn eerste seizoen voor Mercedes staat Bottas momenteel derde in de wk-tussenstand. De Fin behaalde dit seizoen al twee overwinningen en veroverde twee poleposities.


Geschreven door Jonny van den Elshout

Categorieën: Valtteri BottasMercedes

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië