logo
 

Officieel: zeven bandencompounds voor droog weer in 2018

23 november 2017 — Pirelli heeft vandaag bevestigd dat er vanaf het F1-seizoen 2018 maar liefst zeven verschillende bandencompounds voor droge weersomstandigheden zullen zijn.


Tijdens het huidige seizoen stelde Pirelli zeven bandencompounds ter beschikking: twee voor natte weersomstandigheden en vijf voor droge weersomstandigheden. Vanaf volgend seizoen zullen dat er negen worden. Pirelli zal in 2018 immers maar liefst zeven bandencompounds voor droge weersomstandigheden ter beschikking stellen.

Momenteel bestaan reeds de bandencompounds hard, medium, soft, supersoft en ultrasoft. Vanaf 2018 komen daar superhard en hypersoft bij. De naam van de meest zachte band, de hypersoft, werd door de fans gekozen.

De meeste bandencompounds behouden hun bestaande kleur op de wang van de band. Wel is het zou dat de ‘oranje’ bandencompound niet langer ‘hard’ zal zijn maar wel superhard. De harde bandencompound krijgt voortaan een ‘blauwe’ wang. De nieuwe hypersoft krijgt zoals eerder reeds aangekondigd een ‘roze’ opdruk.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België